perjantai 28. marraskuuta 2014

Tästä se lähtee

Vimppojen rogaining -jaosto aloitti yhteiset reissut kesällä 2011 Raaseporissa 8-tunnin kisalla. Tuon jälkeen on useita kisoja käyty. On hankittu kokemusta ja rakennettu tiimispirittiä. On tehty se, mihin näillä lahjoilla on pystytty, eikä yhtään enempää. Tiimi koostuu kahdesta jäsenestä: kapteenista ja peräsmiehestä. Roolitus on muodostunut alusta pitäen selkeäksi. Vitosesta maratoniin ja tarvittaessa jopa 100 kilsaan samaa vauhtia juokseva kapu hoitaa sienestyksen ja maantiehesselöinnissä *) itsensä hylkeeksi inkarnoinut peräsmies höpöjen puhumisen. Peräsmies on myös osoittanut kykynsä mainiona rastintähystäjänä!

Voittoja ei vielä ole tullut, on tullut ainoastaan hienoista menestystä (palkintona mm. keltaiset kompressiosäärystimet, retkiluistimet, otsalamput ja energiapatukat). Mutta ”voitoista ja tappioista huolimatta palaa urheiden pirkkalaisten sydämissä loputon taistelutahto”. Kun ei ole tullut voittoja pienissä kisoissa, niin yritetään sitten isoissa! Vimppa-tiimi on ottanut tavoitteekseen WRC2015 -kisan eli Rogainingin maailmanmestaruuskisan vuonna 2015 Saariselällä. Maailmanmestaruuskisassa tavoitellaan tietysti maailmanmestaruutta, kuinkas muuten.

Tässä blogissa yritämme dokumentoida sitä, miten kaksi kovin tavallista jullia raivaa tietään läpi talven tuulten ja tuiskujen, läpi kevään siitepölykauden ja läpi kesän grillikauden heittäytyen monen tyyppisiin harjoitteisiin matkallaan kohti suuta tavoitettaan, Saariselän MM-rogainingia elokuussa 2015.

Ensimmäinen tärkeä askel tiimille on saada kisapaikka tuossa monimutkaisessa ilmoittautumismenettelyssä. Tähän palaamme vuoden 2015 puolella.

Terveisin Kapu ja Peris!

*) Kapteeni on nimennyt pyöräilijät hesseleiksi