sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Sekuntikin on liikaa!

Pohjaa

Pitkän hiljaiselon jälkeen on aika käynnistää tiimin blogaus uudelleen. Uskollinen, mutta äärettömän pieni fanijoukko on blogipäivitysten perään välillä kysellyt. Hiljaiseloa ei ole treenirintamalla kuitenkaan vietetty vaan tiimi on jatkanut WRC:n jälkeen haavojen nuolemista (Peris luonnollisesti jalkapohjien haavojen), motivaatiota keräten yhdessä ja erikseen erinäisissä hienoissa tapahtumissa sekä harjoituksissa. Marraskuussa käytiin kilvoittelemassa Tampereen Yörogaining varsin hyvällä tuloksella. Kapu on hionut sienestyskuntoa pitkin vuotta läpi talvirastien ja lisenssistarttien. Tossua hän on hionut loppusuoran näyttävillä pohja-aikariipaisuilla kuin myös Viimeisten pirkkalaisten jukolajoukkueen jäsenenä pitkän yön nappisuorituksena. Itsevarmuudesta kertonee se, että homma tuli hoidettua jopa loppumatkasta tyhjällä akulla ilman valoa, vaikka keli oli yksi haastavimmista koskaan. Mukana kulki luonnollisesti vara-akku - turhaan. Periksellä on 2016 vuonna kolme projektia, joista rasti on tikattu Vättern hesselöinnin osalta onnistumisruutuun. Pohjakunto on kohdillaan intensiivisen pyöräilytreenin jälkeen, mutta se ei siirry itsestään tossulle vaan edessä on intensiivinen adaptaatiojakso. Sienestyksen osalta heinoin veto tuli tehtyä taiteilijanimellä Tapani Hessell. Sain olla todistamassa tiimin suunnistusvalmennuspäällikön huikeaa maastojuoksukuntoa iltarasteilla ja samalla leimaamassa oman taiteilijasuorituksen. Retkeen liittyi monella tapaa hienoa tunnelmaa ja nostalgiaa. En olisi uskonut, että vielä joskus pääsen Arnen kanssa painamaan tossulla urku auki omilla äärirajoilla. Siinä vedossa tiivistyi monta juttua ja muistoa niin taka- kuin lähivuosilta. Se veto toimikoon meille periksiantamattomuuden esikuvana!

Kick off

Mato on viritetty koukkuun ja ilmot on hoidettu 6.-7.8. Somerolla miteltävään Rogaining-SM 2016 tapahtumaan, joka on meille tiiminä tämän vuoden päätavoite. Tänään käynnistettiin tapahtumaan valmistautuminen eli pidettiin virallisesti rogaining 2016 projektin kick off. Projektin nimeksi muodostui "Sekuntikin on liikaa!" Kick off tilaisuus suoritettiin Pirkkalan metsissä kolmen tunnin/ 20km kevyenä vaellushenkisenä lenkkinä. Liikkeelle lähdimme roksuissa edustamamme yhdistyksen puheenjohtajan saattelemana. Projektin nimi oli helppo ja itsestäänselvä valinta, koska Kapu imuroi taas kerran kokeneiden huippusienestäjien toimista vaikutteita Jukolassa. Välineitä oli säädelty ennen starttia ja lamppua pujoteltu riuskan hauiksen ympärille. Maallikko toki ihmettelisi asiaa, kun yleensä sienestäjäin lyhdyt loistavat otsalla. Kyseessä olikin ollut varalamppu ja opin mukaan vara- tahi muiden varmuusvälineiden käyttöönottoon sekuntikin on liikaa. Olemme tehneet kaikki tuollaiset toimet tähän asti ottamalla varavehkeet kaikessa rauhassa repusta. Enää ei. Tästä sekuntien säästämisestä meitä muistuttakoon jokaisessa tulevassa harjoituksessa projektimme nimi!


Somero

Kävimme tutustumassa 2015 Someron maastoihin WRC kenraalina. Totesin tuossa ei ihan niin putkeen menneessä kisassa, että tällä tiimillä tehtiin kaksi Someron reissua samalla kertaa - eka ja vika. Kapu kokeneempana ja viisaampana totesi, että ei kannata kahta reissua vielä lukita, kun täällä pidetään varmaan lähivuosina Retki-Rogaining :-). Onneksi ei lukittu ja matka jatkuu. Tänä vuonna meidän pitää luottaa yhteispelin osalta vanhaan saumattomaan ja jo rutiiniksi muodostuneeseen tekemiseen. Kesä näyttää menevän sen verran tekemisien suhteen ristiin, että yhteistreenejä ei ihan hirveesti ehditä tekemään. Väliin jäävät kesäillan roksut ja muut hienot tapahtumat. Seuraava varsinainen kovempi treeni ja oikeastaan tossukunnon mittaus tapahtuu Imaamin ja tarkemmin ilemeisesti tulevan Amerikan-Suomen Imaamin johdolla juostavassa Birgitta Challengessa 23. tai 24.7. Nyt on kova paine hioa menetettyä juoksu- ja erityisesti maastojuoksuaskelta. Reissu tulee olemaan joka tapauksessa kova, mutta tapreellinen ajatellen Someron ryteikköjä.

Näissä kuvissa ja tunnelmissa tiimi valmistautuu Somerolle. Olkoon mottomme tällä matkalla: "Sekuntikin on liikaa!"


Tunnelmat ja taustat kirjaili tällä kertaa Peris

2 kommenttia:

  1. Hienoa kuulla, että tiimi palaa juurilleen! Joukkueen mottokin on erinomainen ja sopii hyvin tuollaiseen aikapohjaiseen suoritukseen;-) Pitää yrittää motivoida vaimoakin tuolla motolla, kun aika monta sekuntia tuntuu täällä matkalla kuluvan joka aamu ennenkuin päästään hotellista päivän suorituksiin. Tässä sitä nytkin odotellaan aamiaiselle pääsemistä...

    T. your number one fan

    VastaaPoista
  2. Hienoa huomata, että uskollinen, mutta äärettömän pieni fanijoukko on heti mukana matkallamme! Kiitos siitä!

    VastaaPoista