sunnuntai 26. elokuuta 2018

Pääharjoitus 4: Rapiat puolensadan kilometrin lenkki

Kick off -tilaisuuden pöytäkirjaan kirjattiin tälle viikonlopulle ihan muuta kuin mitä lopulta tehtiin. Etenkin Kapu poikkesi aivan oleellisesti suunnitellusta ja syynä siihen oli realistinen arvio, että SM-pitkälle (suunnistus) ei nyt olisi mitään asiaa. Siellä juoksevat suunnistajat.

Toteutunut vaihtoehto ei ollut lainkaan huono. Tänään nimittäin juostiin ns. tuplajärvinen eli perinteinen Pyhäjärven kierto kahteen kertaan. Mukana oli taas mainio joukko herrasmiehiä, kuten usemmiten järvisillä. Nyt oli mukana 7 ukkoa, joista 5 kiersi vähintään tuplat. Erikoismies Janne teki erikoistreenin eli yövuoron päälle alkulisurit + järvistä puolitoista kiekkaa + loppulisurit, yhteensä 65 km ja oli koko ajan varsin eläväinen sinkoillen edestakaisin ja tarkkaillen aktiivisesti ympäristöä kuten pikkuviikarit yleensäkin.

Lenkki meni kaikilla ihan kohtalaisesti eikä eeppisiä sippauksia sattunut. Kapulle tämä oli tärkeä testi vajaan kahden viikon päästä odottavaa 24h -roksua varten. Peris on niin kovassa kunnossa, että jotain pitää minunkin silloin jaksaa. Viikon takaisen Birgitan 46 km:n maastoilun jälkeen jaksoin myös tulpajärvisen 52 km. Sen päätin kuitenkin, että tämä oli ensimmäinen ja viimeinen. Tuplajärvinen on ultraajien treeni. Niillä on kai erilainen päänsisäinen elämä. Oma lyhyt ultrakokeilujen aika on taaksejäänyttä elämää. Periksellä oli loppu hiukan junttaamista, mutta hienoisesti nousevaa vauhtia. Hienoinen nousu ei kuitenkaan riittänyt pysymään Kapun imussa, joka kirrasi vielä enemmän viimeisellä kolmella kilsalla. Hiukan jäi vielä innostuksen hakemiseksi imaamin aiemmin ilmoille heittämällä triplajärvinen. Ei tämä tuplakaan aina niin rallattelua ole. Vaikka tuplajärvinen ei ihan horroria ollutkaan, Werstaan puolivälin ja maalin huoltopisteen avautumista odotteli pari hieman nuutunutta rogaajaa.


Mennyt viikko oli väkisin kevyehkö Birgitan takia. Muuta ei tullut tehtyä kuin työmatkajuoksuja ja torstaina Periksen kanssa 16 km kevyt lenkki. Periksellä oli tiistaina kevyttä läpyttelyä Malmin kentän ympäri ja siirtymät. Torstaina Kapun kanssa juostun lenkin loppuun tuli n 4km VK osuus. Hyvä ettei enempiä, koska polvet ovat olleet sen jälkeen aika hellänä ja tämän päivän tuplajärvinen ei niitä ainakaan parantunut eikä edes tuplaburana sen jälkeen.

Meneillään olevan napakan Jämi 24h-SM -projektin pääharkat on nyt tehty. Missiona on nyt lähinnä pysyä terveenä ja juoksennella säännöllisesti kuntoa säilytellen. Tuskin tulee käytyä suunnistusmetsässäkään, Kapulla ainakaan, sillä nyt pitäisi välttää ylimääräisiä kolhuja. Ilmoittautuminen on sisällä, maksut maksettu, pilkkijakkaroiden putkistoja kiillotetaan, varustusta suunnitellaan ja fokus on 8.9. klo 12 ja 9.9 klo 12 välillä kun Teräsmylly jauhaa!

Tämä foorumi ei ole missään nimessä poliittisesti kantaa ottava ja seuraavaa pohdintaa ei tule lukea sinisillä lukulaseilla. Nimittäin energiapuolelle on tiimin ylle muodostunut tummia pilviä, koska Peris noudattaa vegaanista ruokavaliota. Roksutiimissä pitää eteneminen hoitaa ehdottomasti jalkaisin, eikä vatsalla niin kuin armeijassa tehdään. Puolustusministerimme mukaan kasvisruoka nimittäin estää tuon puolustusvoimiemme käyttämän vatsamarssin. Lupaan joka tapauksessa ottaa urkkajuomat pulloihin mukaan kukkakaalipirtelön asemesta!

Juhlavuoden kunniaksi tiimi toimii kisassa nimellä Viimeiset pirkkalaiset 10.

Raportoi ja vähän uhosikin Kapu ja kommentoi Peris

2 kommenttia:

  1. Kiitoksia hienosta raportista! Se kuitenkin herättää joitakin ajatuksia:
    1) Triplajärvistä voi joutua hieman lykkäämään, kun ei kule...
    2) Erikoimies pitää diskata liian hyvän kunnon takia. Onneksi trollauskampanja Wihan juoksun pilaamiseksi on jo Kapun taholta aloitettu.
    3) Olen täysin pihalla teidän roksu-suunnitelman suhteen. Teidänhän piti mennä johonkin perähikiälle Latviaan juoksemaan MM-kisa, mutta onko teillä sitä ennen vielä SM-kisa Jämillä? Siis kaksi kertaa 24h roksu??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1) Triplan voisi hyvinkin istuttaa maaliskuulle ajatellen eestaas Karhua

      2) Erikoismies eli Keissi on kyllä ihan omaa luokkaansa! Kyllästyy ihan just Vint5aajien verkkaisiin vauhteihin.

      3) Kyllä meidän piti mennä Latviaan juoksemaan roksu ja toteutimmekin sen jo vuosi takaperin, kun siellä oli MM-kisat. Tänä vuonna siellä ei tietääksemme ole kisaa ja meidän tiimi suuntaa jokatapauksessa Jämille.

      Poista