sunnuntai 6. elokuuta 2017

Huomionarvoinen järvinen!

Tänään perinteisellä järvenkiertolenkillä puhuttiin jopa ennätyksellisestä osanotosta. Mukana oli jopa yhdeksän juoksijaa, joten lienee kyse ainakin kuluvan vuoden ennätyksestä. Vimppoja oli mukana hurja määrä eli 2/3 koko yhdistyksen vahvuudesta! Yhteiskuva otettiin Rajasalmen tienoilla kun vielä olimme kaikki koossa. Mukana olivat JT, Peris, Marko, Gallardo, Mjev, Dr. Backtofrankfurt, JaHa, Rane ja Kapu.


Etukäteen oli kiirinyt Periksen uho alle vintsan vauhdista. Alkumatkasta Peris olikin mukana vauhdinpidossa kärkiryhmässä, mutta erkani sitten pian kuvan oton jälkeen omaan harjoitukseensa.

Seuraavaksi allekirjoittanut pyrki huolehtimaan siitä, että alle vintsan lenkki tehdään. Porukasta kuului jopa hieman matkavauhtiin liittyvää vaimeahkoa juputusta. Viimeaikainen ulkoilu on itselläni ollut enemmän 24h-kisaan tähtäävää, eikä siis niin juoksun tyyppistä, joten halusin hieman muistuttaa kehoa juoksemisesta. Taustalla oli Teivon ajoilta Torisevan Sepin heittämä kestävyysharjoittelufilosofinen aksiooma ”Kun väsyy, oppii jaksamaan”. Aika hyvin sainkin itseni väsytettyä ja loppumatkasta Pyynikin mäkien jälkeen muut saivat pitää huolta vintsan selätyksestä kun itse roikuskelin jälkipäässä. Oma keskari oli 29 km:n lenkillä 4:57/km, vaikka alkumatka Nälkiksestä Puljulle oli hyvin verkkaista. Varsinainen juoksukunto ei siis ole kaksinen, mutta Latvian kisassa ei sitä varsinaisesti mitatakaan. Ennen kaikkea pitäisi jalkojen kestää koko vuorokauden ajan tasaista etenemistä, hapenottokyky tai anaerobisen kynnyksen juoksuvauhti eivät ole siellä oleellisimpia ominaisuuksia.

Urheilublogirintamalla on havaittavissa merkittävää liikehdintää. PJH selostaa tuoreessa postauksessaan takareisiensä preparointia. Eipä voi kuin ihmetellä, että saako jalat todella juoksemalla tuohon kuntoon! Hieno homma tietysti, että sieltä löytyi selkeät korjattavat paikat ja että ne on korjattu. Nyt vain malttia toipumiseen! Itsellänikin on hyvä kokemus samaisen herran käsittelystä. Kun toinen ortopedi totesi n. 10 vuotta sitten juoksukelvottomasta vasemmasta akilleksestani, ettei sille ole mitään tehtävissä, vilkaisi ortopedi Orava magneettikuvaa ja kysyi, että pääsetkö viikon päästä pöydälle ja preparoi jänteen ja kantapään kuntoon. Hyvin on pelannut ja olen edelleen kiitollinen herra Oravalle!

Takareisiin liittyy toinenkin blogiuutinen. Nimittäin legendaarisella 2008 (korjattu) Frankfurtin maratonin takareisikramppitaustaisella Chaplin-tyylinäytteellään täkäläistä kestävyysurheiluväkeä hauskuuttanut Puhis aikoo palata Frankfurtiin hakemaan revanssia, projekti Backtofrankfurt on käynnissä!

Blogeja tutkiskeli Kapu

1 kommentti:

  1. Kannattaa kiinnittää huomio tokana juoksevan trendsetter juoksuhousuihin. Näyttäisi ihan Kalenji -merkkisiltä.

    VastaaPoista