perjantai 4. elokuuta 2017

Suppilo-ohjaus vs. vispiläohjaus ja kestävyysjuoksupedagogiikkaa

Toistaiseksi, ennen illan keikkaa, viikon kohokohta on ollut Pirkkalan hölkkä, jossa tiimi oli mukana järjestäjätaholla Vimppojen puolelta. Kunnan oma kylähölkkä järjestettiin nyt ties monennenko kerran yhteistyökumppanimme PirHi:n kanssa. Järjestelyt sujuivat rutiinilla leppoisan sanailun siivittämänä ja kunkin tehdessä sen, mihin lahjoillaan pystyy. Käsityksemme on, että taas saimme aikaiseksi suhteellisen hyvän tapahtuman!

Kisaraportti ja tukku valokuvia löytyy Hölkän blogisivulta .

Kuvassa Peris reitinmerkkaajana esittelee omaa lahjakkuuttaan: suppilo-ohjausta sekä grafiikan että pantomiimin keinoin!



Reitin merkkauksen lisäksi Peris kunnostautui merkittävänä kestävyysjuoksupedagogina ollen vastaanottamassa ja mitalein palkitsemassa tapahtuman pieniä osanottajia. Pirkkalan hölkässä kestävyysurheilukulttuuria edistetään mm. tarjoamalla lapsille maksuton osanotto, aito hölkkämitali, kannustukset sekä mehut!


Treenaamassa on viikolla käyty, milloin on ehditty. Eilen illalla kävin Lempäälän suunnalla rasteilla, mutta kokemus oli karu. Ei oikein jaksanut keskittäytyä eikä juosta, maastokin oli jälleen lievästi sanottuna haastavaa. Alkupuolella tuli toki koettua suppilo-ohjauksen voimaa kun sai rennosti jolkotella jyrkkäpiirteisten kalliomäkien välisen solan johdattelemana suoraan rastille, mutta heti pian tuli sovellettua myös vispiläohjausmenetelmää, joka harvemmin johtaa mieltä ylentävään tulokseen eli siihen ns. löytämisen iloon. Suunnistuksessa löytämisen ilon suuruus ei todellakaan ole suorassa suhteessa etsimiseen kuluneeseen aikaan. Tällä kerralla paloi megapummailuihin aikaa oikein kunnolla ja jo senkin miettimiseen, että miksikähän tänään yleensä lähdin. Ylimääräisten asioiden miettiminen ei edesauta suunnistuksen sujumista.

Kahden viikon kuluttua seikkailemme jo armenianjättiputkien (Sosnowskys hogweed) seassa Itä-Latviassa. Jättiputket ovat muuten nyt Suomessa aiempaa lainsuojattomampia. Viranomaiset ovat alkaneet lähettää kirjepostia sellaisten tonttien omistajille, joilla jättiputket rehottavat. Toimenpiteitä haittalajin hävittämiseksi vaaditaan.

Hajahuomioi Kapu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti