maanantai 11. heinäkuuta 2016

Haikanvuori ja roolipelit

Tänään olivat iltikset ns. kotimaastoissa. Uudelta ja ihmeelliseltä se maasto kuitenkin vaikutti ja on se vain yllättävän raskasta tuo pirkkalalainen kivinen maastopohja. En muista koska olisi iltisseiska tuntunut näin rankalta.

Eikä tullut lumilautahesseleiden termeillä "smoothia runia" tälläkään kertaa. Heti ekalle rastille harhauduin oikealle. Näyttäisi tuosta gps-jäljestä, että taas on suunnassa eteneminen ollut aluksi ok, mutta sitten siihen on tullut "jotain ylimääräistä liikettä" (Ketonen & Myllyrinne).


Kesäillan rogaining tuntuu puhuttavan sekä somessa että paikallisilla peruslenkeillä. Kaupungilla nimittäin kiertää huhua, että eräs tunnettu juoksublogin pitäjä olisi arvioinut olevansa Jämin kangasmaastossa ns. kovempi kuin eräs roksublogin pitäjä. No jaa. Jos näin olisikin, ei sillä olisi aivan niin suurta merkitystä esimerkiksi Kesäillan tulevaan tulosluetteloon. Nimittäin hyvä tiimi kun pystyy olemaan parempi kuin osiensa summa. Esimerkiksi jos tiimissä on kuntoeroja, tätä voidaan kompensoida roolituksella ja taktiikalla.

Kun Vimpat kisailivat taannoin Kesäillan rogainingissa kokoonpanolla 1.5, oli mukana myös Tsaari. Hänen roolinsa oli tuolloin vahva jo reitinsuunnittellusta lähtien. Legendaarinen reitinsuunnittelukädenheilautus "Isot linjat haltuun" syntyi tuolloin. Reitinsuunnittelu on oleellinen vaihe ja tuolloin siihen saatiin uusi tatsi. Myös maastotyöskentely oli tiimillä tuolloin erilaista kuin tavanomaisella 2-joukkueella (Peris ja Kapu). Kuljettu matka minimoitiin etenemällä suoria linjoja rastien välit.

Runsaan viikon päästä nähdään, miten uusi roolipelikuvio toimii!

Harhaili Kapu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti