torstai 7. heinäkuuta 2016

Teemana maastoaskel

Someron kisaan on jotakuinkin kuukausi. Mitään ihmeitä ei treenimielessä ehdi tehdä, mutta eri osa-alueita yritetään kohennella. Tällä viikolla omana teemana on ollut maastoaskel.

Ensimmäinen treeni oli maanantainen seiskan rata Tenniskeskukselta iltiksillä. Kauppi on ollut minulle usein hankala paikka. Alueella on paljon sen kaliberin polkuja, että ne yleensä olisivat kartoilla, mutta Kaupissa ei aina. Mutta vaikka sen tietää, olettaa kuitenkin maaston ja kartan vastaavan toisiaan. Kannattaisi vain suunnistaa muilla maastokohteilla. Pummailua tuli aivan liian paljon.

Tiistaina oli ohjelmassa alle kympin verran maastojuoksua kotimaastoissa, mm. Haikanvuoren yli. Ensi maanantain iltikset ovatkin sitten juuri Haikanvuoren kartalla. Ainakaan viime vuonna paikalliset eivät näytä pystyneen hyödyntämään kotikenttäetua.

Keskiviikkona oli vuorossa Nokirastit ja "Ruoke, tuo itäisen Nokian aarnimetsien helmi", kuten Tsaari aluetta luonnehti. Kieltämättä maasto on hienoa ja kuvittelisin kartankin olevan ok. Maastossa eteneminen oli nyt hieman parempaa ja niinhän siinä meikäläiselle tuppaa käymään, että silloin välillä tulee kiirehdittyä suunnistuksen edelle. Iso moka tuli rastien 3-4 välillä, missä juoksin selkeästi vikasuuntaan kunnes tulin latupohjalle, jota ei ollut edes kartalla. Olin kartan ulkopuolella. Ymmärsin kyllä tilanteen aika pian ja lähdin nöyränä poikana valuskelemaan kohti rastia. Niin siinä taisi käydä, että olin jonkin aikaa muka menossa edellistä rastiväliä. Suunta oli siis väärä ja jonkin aikaa maasto ei isommasti riidellyt kartan kanssa. Tämä oli se pakollinen yksi iso kämmi, joka tuntuu tulevan joka ikinen kerta. Muuten tuli pieniä koukkuja parille rastille. Suunnassa pysyminen tuntui jotenkin hankalalta. Pitänee opetella taas.

Kesäillan rogainingissa on pääsääntöisesti esiintynyt Viimeiset pirkkalaiset 2, mutta kerran myös upgreidattu versio 1.5. Toistaiseksi Vimppa-konserni on saavuttanut Kesiksessä parhaimmillaan sijan 5. Nyt tähän tulee muutos, sillä tänä kesänä tuohon kisaan panostetaan! Kisaan on nimittäin taas lähdössä upgreidattu versio, jonka lopullinen kokoonpano ja versionumero selviää tuonnempana.

Maastoili Kapu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti