torstai 14. heinäkuuta 2016

Peristelyä

Toka lomaviikko on käynnissä, Somero lähenee vauhdilla ja maastoaskelta on yritetty hioa niin tiiminä kuin myös omin päin. Sen verran on lonkassa ollut kremppaa, että hesselöinti on pääsääntöisesti täyttänyt viikkojen ohjelmat. Ensin omat lenkit ja päälle vielä Tour de France seurantaa. Maasto- ja juoksuaskelhionta on tullut tehtyä pitkinä maastosiivuina. Muutaman hesselöinnin päälle olen vetänyt nöyrästi lenkkarit jalkaan ja käynyt vartin hölkällä - ihan horroria. Persus raapii maata ja tossu nousee kuin tuhansien maratonien miehellä konsanaan. Somero tulee olemaan kuitenkin vähän niin kuin roksuvälipala ja siellä tehdään se mihin näillä lahjoilla ja pohjilla päästään. Sinänsä peruskunnon pitäisi riittää hyvinkin, mutta kestääkö jalat vuorokauden juoksukävelyä ja iskutusta, on arvoitus.

Pahin lonkkakipuilu meni ohi, kun oltiin rouvan kanssa juhlistamassa 20 vuotista aviotaivalta Barcelonassa ja jätin lenkit kokonaan tekemättä. Oli muuten hieno reissu! Henkistä antia ja samalla univelkatreeniä tuli harjoiteltua lisää viime sunnuntaina ja maanantaina, kun olin perinteisesti Kirkkareilla. Molempien päiviä seuraavina aamuina oli vuorossa kuitenkin pitkät siivut ensin hesselöintinä ja sitten Kapun kanssa reilu 4h Pirkkalan maastoissa tossulla. Kirkkareiden vedoista, jotka tuli nähtyä, Anssi oli kyllä kovin. On se taitava kaveri! Maanantain vaihtoehtona olisi ollut iltikset Pirkkalassa ja olin suunnitellut taiteilijasuoristusta Tapani Hessell nimellä, mutta Kirkkarit vei tällä kertaa voiton, Ja ymmärsin Kapun puheista, että eipä siellä kotikenttäetua paljon ollut. Eli hyvä näin.

Ihan pelkissä liikuntatoimissa ei ole tarvinnut lomailla ja voinkin ylpeänä esittää, kuinka olen tehnyt Werstaalla kaksi kuvan mukaista pöytää. Molemmat pitkästä tavarasta määrämittaan sahattuna ja valmiiksi rei'itettynä. Tosin lapset opettivat minulle, että pöydän kokoaminen ei ole sama asia kuin tekeminen. Petsasin molemmat ja kyllä nyt kelpaa laittaa kasvisnakit vadilla pöydälle odottamaan, kun hiiligrilli tekeytyy!



Someroa ennen lähenee Birgitta Challenge (juostaan la 23.7. kait?) jo liiankin uhkaavalla vauhdilla. Alkumatkasta on pakko roikkua imaamin perässä, kun Sääksjärven ristiin rastiin polut on vähän heikosti merkattu ja mulla ei ole mitään käryä, mikä niistä milloinkin pitää valita. Tämä viikko huipentuu muutamaan pitkään ja sunnuntaina olisi tarkoitus mennä tossulla 4½h. Tuleva arkiviikko olisi tarkoitus enempi konehesselöidä, jotta saan jalat varmasti palauteltua Birgittaa varten. Toki ei pidä unohtaa Kesäillan rogainingia, joka tulee olemaan Vimppatiimillä kovaa suoritusta ja itsevarmuus on sen verran kohdillaan, että on ihme jos ei tule voittoa.

Sellainen kummallisuus on tullut tässä huomattua jopa tuttujen vimppalaisten sienestäjien kanssa, että lajin perustermistö on yllättävän kateissa jopa monella pitkän linjan emit -leimaajalla. Karttamerkit ja pöheikköjutut ovat kyllä hallussa, mutta välinepuolen termeissä on monilla aukkoja. Ajattelin kerätä tänne blogiin termeistä selitykset kuvien kera. Asia on valmisteilla, mutta tässä muutama termi joita ilmeisesti pitää avata: nartsa, pilkkijakkara, jalitsut, ritsut, irtsut, suuret linjat, karvalakki, koukku, jortsu, sekuntiteline, vaksu, Kapun erikoinen eli isovaksu, eettinen vaksu... Sen sijaan termiä huohis en avaa näillä sivuilla, mutta sen moni toki tietää ilman avaamista.

Tällaista lomatunnelmaista välikerrontaa Perislandiasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti