perjantai 22. heinäkuuta 2016

Onnitteluja ja olosuhteita

Vimppojen kakkostiimi (Kesäillan rogainingissa Peris ja Kapu ovat 2- tiimi) onnittelee Vimppojen ykköstiimejä upeista suorituksista tiistain Kesiksessä! Siis 1- tiimiä upeasta ylivoimaisesta voitosta 3-tunnin sarjassa ja 2- tuntisen viidenneksi yltänyttä toista ykköstiimiä! Aivan mahtavaa. Me yhdistyksen kokeneemmat rogaining-sedät voimme siis keskittyä rauhassa vuoden päätavoitteeseen kun huipputiimit pitävät yhdistyksen lippua korkealla. Ja näinköhän nälkä kasvaisi syödessä ja nyt Kesiksessä startanneita nähtäisiin jatkossa pidemmissäkin kisoissa.

Sen sijaan, että me setämiehet pyristelisimme nyt pikamatkoilla ja hukkaisimme terävyyttä, koulimme kehojamme tulevaan 24-tuntiseen. Konstit vaihtelevat, mutta jalkoja yritetään lätkytellä eri alustoille. Allekirjoittaneella ne ovat olleet viimeisen viikon aikana määräjärjestyksessä asfaltti, sora, männikköpolkupinnoite, hiekka ja laattapinta. Jonkin verran olen yrittänyt koulia ihan varsinaisia jalkapohjia, siis paljasjalkakävelyä erilaisilla pinnoilla: viileää, kuumaa, karkeaa, pehmeää jne. Jalkapohjat ovat 24h:ssa aika kovilla, joten toivottavasti jotain känsittymistä saadaan aikaan. Somerolla jalkateräviritys tulee olemaan: runsaasti vaseliinia, Feelmaxin varvassukat ja suunnistussukat tiimivärein. Tämä komeus sitten päällystetään varsinaisilla kulkimilla eli Salomonin SpeedCross Pro.

Eri sääoloista on hyvä saada taas lisää kokemusta ja teemme voitavamme. Sateessa kamppeet toimivat eri lailla kuin helteessä ja kisakeli ei ole vielä tiedossa. Tosin se muuttui aika dramaattisesti aikoinaan Hailuodossakin, joten ennusteetkaan eivät ratkaise. Ääriolosuhteiden hakemisessa on hieman tekemistä, mutta yritetään. Tänään oli vuorossa 7km:n lämpölenkki.

Viime viikon määrä oli kilsoissa hieman alle 120km, mutta tätä tehdään nyt hieman hartaammin. Läheskään kaikki kilsat eivät ole vintsan kieppeillä, varsinkaan suunnistusvauhtina. Nyt on meneillään samanmoinen viikko.

Onnitteluja välitti Kapu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti