perjantai 23. kesäkuuta 2017

Vajaakanttisesta

Alkuun on pakko mainita tämän päivän suomalaisen koriskulttuurin historiallisesta tapahtumasta, kun Lauri Markkanen varattiin seitsemäntenä pelaajana NBA:han. Ihan huikea lahjakkuus ja hieno juttu! Onnittelut!

Pitkän tavaran projektissa on alkanut ajanjakso, jossa harjoittelu on siirtynyt hesselin päältä toissuille. Alkuvuonna ennen kuluvaa viikkoa taisi kertyä kokonaista yksi jalkalenkki, mutta tälle viikolle niitä on kasassa jo kolme. Projekti on siis ihan oikeesti alkanut ja sen edetessä on tarkoitus raottaa sen monitahoista pitkän tavaran teemaa pikkuhiljaa. Lähtökohta allekirjoittaneella on nyt vajaakanttisen tavaran työstö. Edessä on monta lyhyttä ja pitkää polkulenkkiä, asfaltin tamppausta, mutta myös varsinaisia ja asetettuja pääharkkoja, kuten Someron Yö-roksu, Birgitta Challenge ja sokerina pohjalla Inkvisition keikka. Miksi vajaakanttinen, no kun tämän kevään ajankäyttö ei ole ihan ollut optimaalista ja viime viikon lauantaille huipentunut projekti meni vihkoon.

Alkuvuoden päätavoite oli hesselöinti Vättern sub 7.5h FK -porukalla. Tiimi pääsi hienosti viime viikonloppuna tavoitteeseen ja isot onnittelut siitä. Minä en pääsyt kuin ekaan huoltopisteeseen. Kunto ei vaan näillä lahjoilla, tämän kevään määrillä ja painolla riittänyt. Asia oli valitettavan pelottavaa jo viikkoa aiemmin kärsityn Pirkan Pyöräilyn kenraalin jälkeen. Haavat on nyt nuoltu ja realiteetit ymmärretty. Edessä on kova työstö: painoa pois, jalkojen totuttamista tamppaamiseen ja yleisesti ottaen juoksukunnon nostoa. Tämä kaikki oli jo etukäteen tiedossa ja suunniteltu alkavaksi heti Vätternin jälkeen, mutta ehkä tuo edellisen projektin epäonnistuminen toi tähän hankkeeseen vielä lisämotivaatiota. Saa nähdä. Kävin tiistaina ekan jalkalenkin ja taas tuli elävästi todistettua itselleni, että onhan tämä liikkuminen kuitenkin pohjimmiltaan henkisen hyvinvoinnin ylläpitoa. Oli kyllä voimaannuttava lenkki ja ihan kuin olisi laudan reunakin jo joiltain kohdin muuttunut täyskanttiseksi.



Tästä jatketaan jalkapatikkaa maltilla mutta määrätietoisesti. Sitä ennen haluan toivottaa kaikille oikein hyvää ja iloista juhannusta!

Peris


1 kommentti:

  1. Iloisen juhanneksen toivotuksiin yhtyy Kapu samalla vakuuttaen, että jalkautunutta jalkuutetaan!

    VastaaPoista