maanantai 11. toukokuuta 2015

Kevytliikuntaa ja punkkia

Meikäläisen liikunta on ollut edelleen kevyttä. Torstaina oli iltarastit lähimaastoissa ja maastossa juokseminen tuntui vielä hieman kankealta. Pirkkalan maastotkaan eivät ole sopivimpia metsäjuoksun aloitteluun. Siitä huolimatta juoksentelin samoilla reiteillä myös lauantaina.

Lauantaina mukaan tarttui myös uusi tuttavuus punkki eli puutiainen. On tullut liikuttua kohtalaisesti metsissä, mutta nyt näin tämän otuksen ensimmäisen kerran. Niitä on siis sittenkin olemassa! Tuo veijari, joka löytyi vasta suihkussa juuri ennen kun se oli jo tarraamassa kiinni "varjoisaan" paikkaan, on nyt palvelemassa tiedettä Turussa. Siellä yliopisto tekee puutiaiskartoitusta ja on pyytänyt yleisöä lähettämään näytteitä. Lähetin menemään. Jos kyse oli idästä leviävästä ärhäkämmästä taigapunkista, niin ilmoittavat erikseen.

Otus ei vaikuta olevan tuttu aivan kaikille esimerkiksi Birgitan polun kulkijoille. Kannattaa tutustua! Joskus nuo kantavat todella viheliäisiä tauteja ja ne kannattaa löytää itsestään mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Tänään kävin Kaupin iltarastit. Melkoista hätäilyä oli edelleen syheröisessä maastossa. Aikaa kului 7,0 km radalla n. 1:02, sijoitus 37./137.

Tämän päivän uutisvirrasta löytyy selitys Periksen olemuksen muutokselle.

Havaitsi Kapu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti