lauantai 2. toukokuuta 2015

Pääharkka IV ja synninpäästö pulkassa

Käsillä oli juhlan tuntua ja rakkauden teemaa, kun rogsutiimi kokoontui suorittamaan Wapun päivälle ajoittuvaa ja nyt jo perinteistä yhteisharjoitusta. Tämä oli IV pääharkka ja sujui ennakkosuunnitelman ja sapluunan mukaan. Ainoastaan jäimme kaipaamaan runsaslukuista fanijoukkoa, joka olisi lähtenyt todistamaan harjoitustamme - ei näkynyt!

Harjoitus lähti perinteisellä kaavalla ja Cavalla liikkeelle Veteranolan terassilta vaimojen kanssa. He eivät kuitenkaan lähteneet tälläkään kertaa Marttia kuuntelemaan ja siitä ponnistimme sitten Kapun kanssa hesselöiden kohti YO -taloa. Ajoitus oli täydellisen nappi. Aivan kuin tiimin maaliintulo. Ei sekuntiakaan ylimäräistä aikaa, mutta ei myöskään myöhässä.

Martti heitti hienon setin ja tunnelma oli odotetun leppoisa. Mauno oli kovassa vedossa myöskin. Harjoituksellisesti tuota tunnelmaa ja ennen kaikkea Martin tinkimätöntä tyyliä mukailemme klo 6 eteenpäin, kun väsy ja univelka painaa elokuussa Saariselän maastoissa. Nyt on harjoiteltu! Konsertin teema tuli selväksi, kun Martti totesi: "S -bonus ei riitä mittaamaan sitä asiakasomistajuutta mitä rakkauden bonuksella saa!"


Keikan jälkeen lähdimme jatkamaan harjoitustamme hyvällä ja leppoisalla fiiliksellä. Koko kevään olemme olleet huolissamme vanhasta juoksukaveristamme IsoHoosta. Hän kiersi kanssamme aikanaan aina järvisen, tänä talvena vain kerran ja sen jälkeen ei ole pahemmin kanssamme ulkoillut. Pelästyimme, että lenkillä tuli trumpetista vaimoineen väänettyä liikaa parodiaa. Otimme härkää sarvista tai paremminkin Marttia tupeesta sekä Maukkaa vesipullosta ja poikkesimme sopivasti IsoHoon pihaan, kun osui vielä matkareitillemme. Päiväunet jäivät kesken, kun houkuttelimme hänet Härmälän soittoruokala Vieteriin jatkamaan harkkaamme. Menimme edeltä I-H:n jäädessä sukimaan tukkaa ja vieraita. Lupasi tulla perästä.


Vieteriosuuden alkuun latasin jukeboxiin musaa ja luonnollisesti tiimin olessa koolla ladataan aina JJS:ltä biisi. Alkuun tuli vähän verryttelyksi Tykopaattia jne. Surina oli kohdillaan ja aika pian tiimin vasemman laidan hyökkääjä saapui paikalle. Istutimme Iso-Hoon pöytään ja vaihdoimme kuulumiset. Harjoitus jatkui ja JJS:n raikuessa jukeboxista saimme kokea, mitä pirkkalaisille tarkoittaa paikallistuntemus. Me emme saaneet tällä kertaa kesätyötarjouksia viime kerran tapaan, mutta IsoHoo "Härmälän charmantisti harmaantunut Richard Gere" veti puoleensa kaikki tarjoukset kuin magneetti. Saimme siinä tohinan lomassa kysyttyä, että mikä meni pieleen viimeisellä yhteisellä lenkillä. Tarinoiden taso järvisellä ei ollut yllättänyt silläkään kertaa ja hiljaiselo yhteislenkeillä ei johtunut niistä vaan krempasta jalassa. Saimme esittelyn lääkkeeseen, jolla tullaan entistä väkevämpänä takaisin.

Edes mehukas pohjallinen (lääke em.vaivaan) ei paikallistähden suosiota himmentänyt! Joka tapauksessa oli mukavaa turista vanhan kaverin kanssa pitkästä aikaa. Tiimi sai hyvää oppia siitä, mitä tinkimättömyys tarkoittaa vaivoista välittämättä ja ennen kaikkea mahdollisen menestyksen myötä tyyneydestä, millä paikallinen fanilauma elegantisti huomioidaan lähtemättä liiaksi villitsemään lisää. IsoHoo on IsoHoo!

Vieteristä suuntasimme tahoillemme ruuan laittoon ja taas kerran (niin kuin pääharkoissa aina pitää) valmennuspäällikkö pisti hienon ja kauniin sinetin päälle. Saimme häneltä ehtoolla musiikkitervehdyksen, jossa yhdistetty vimppain talonmies, autonkuljetta ja valmennuspäällikkö säesteli skittalla tyttärensä aivan mielettömän kaunista sovitusta biisistä "Mikä on kun ei taidot riitä". Kyynel vierähti poskipäille. Toivottavasti saadaan joskus lupa julkaista noita sovituksia tällä kanavalla. Muuten asia ei aukene. On nimittäin herkkää ja kaunista kuunneltavaa.

Hieno iltapäivä ja huippu harjoitus!

Tässä listaus suoritetuista pääharkoista:

I Poron kohtaaminen, Pirkkalan Haikassa (Lyyli imitoi poroa)
II Rastin vinkkaaminen karvalakille, Pirkkahalli
III Tiimispirttiä ilman spriitä JJS:n tahdissa, Helsingin Tavastialla
IV Martin Wappumatinea ja Vieteri, Tampere YO -talo ja Härmälä

Löimme myös suunnitelmaa VIII harkan osalle. Paikka Puntala, Lempäälä. Siellä lienee myös Ituhippi paikalla?

Tällaisia rekisteröi Peris tästä harkasta.

4 kommenttia:

  1. Kyllä ja juuri noin!

    Kyllä Kapukin joutui silmiä kuivailemaan Talkkari&Tytär -duon tulkinnan tiimoilta. Siinä oli tavoitettu olennainen kohdeyleisö huomioiden. Martti jopa ilakoi aiheella, sen sijaan duon tulkinta aivan samalla sanoituksella onnistuu kurottamaan syvemmälle tähän oleelliseen kysymykseen. Kun taidot eivät riitä, niin ne vain eivät riitä! Ei niitä voi päälleliimata. Pitää olla kunnolliset pohjat.

    VastaaPoista
  2. Fanit olisivat saattaneet olla sankoin joukoin paikalla, mutta ainakin minun on tehtävä tunnustus: En ole juurikaan ymmärtänyt mitään kolmesta viimeisestä kirjoituksesta;-) Näin ollen muiltakin faneilta on saattanut jäädä ymmärtämättä näiden harkkojen todellinen luonne, ja yleensäkin mitä, missä, milloin...
    Esim. tästäkin kirjoituksesta voisi jäädä käsitys, että olette käyneet yo-talolla eilen, mutta kai sinne nyt jonkinlainen ikäraja on, joten ilmeisesti osa tarinaa on ainakin vertauskuvainnollista.

    VastaaPoista
  3. Täsmennän vielä, että tiimi kuitenkin porskuttaa eteenpäin positiivisuuden aallonharjalla, vaikka lähtökohtansa tiedostaakin. Usko on kova, että ahkera täsmätreenaus palkitaan Saariselällä elokuussa!

    VastaaPoista
  4. Luotin tässäkin Suoramajärvellä asustavaan lisenssivarkaasen! Olin varma että olisi ilmaantunut paikalle. Ei tullut!

    VastaaPoista