sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Oikeaa harjoittelua vaihteeksi

Viime viikon Intian tuliaiset tuli taputeltua ja sain mahdollisuuden kunnon harjoittamiseen - myös vapaa-ajan puitteissa. Viikon saldoksi kertyi kuusi treeniä, joista viisi oli hesseliä ja yksi puolituhma perjantain ratokkeeksi suoritettu hölkkä. Puolituhman siitä teki se, että Pirkkalan hiihtobaanalla on sähkötöitä ja sitä kautta puomein sekä kyltein kulkeminen estetty. No sehän oli kuin bensiiniä nuotioon eli siitä läpi ja siellä mitään ollut, ei edes kyrvistä tinaamassa kaapelin päitä saatika transportterilla roudaamassa sähkövehkeitä.

Jyystin tiistaina omin päin pari VK:ta Säijässä ja oli kyllä hapanta. Keskiviikkona lähdettiin Spacerin  ja Ahvenen kanssa ajelulle. Saatiin silläkin lenkillä pieni systeemi aikaiseksi ja hyvät marinaadit reisiin tai siis Spacer tuskin marinoitui saatika edes hengästyi. Torstaina Spacerin kanssa harjoitukset jatkuivat ja tällä kertaa rauhallisesti palautellen.

Lauantaina oli vuorossa perinteinen Tour de Tampere, johon otin osaa pitkässä cyclo -ryhmässä. Matkaa kertyi 118km ja meno oli varsin mukavaa. Jotenkin pidän tapahtuman luonteesta ja kun porukkakin on tuttua jo monen vuoden ajalta niin kivaahan siellä oli päivä viettää. Spacer oli tietysti matkassa mukana hengästymättä yhdessäkään mäessä. Saipa hän yhden mäen päällä oikein aploditkin koko porukalta, kun selvisi senkin mäen ilman tihentyvää hengitystä. On se kova! Ahventa siinä vähän aamusella kuikuilin, mutta konehesseli oli vissiin vienyt voiton ja tulihan aamulla kaksi millimetriä vissiin vettäkin...

Sunnuntaina eli tänään oli vuorossa ihan huolen marinointi jaloille. Pääsin ajelemaan Santun peesiin (siis kaveri vetää omaa vetoaan ja mä yritin roikkua) kolme settiä marinointia ja olihan muuten pitkästä aikaa kunnon poltetta jaloissa. Keskimmäisessä vedossa loppui vaihtajan akusta virta ja sain viimeisillä varauksilla haettua sopivan pykälän. Viimeinen setti oli aika mielenkiintoinen sinkulana. Normisti pyöritän 70-80 kadenssilla tollaiset vedot, nyt pyöri alamäet 120 kadenssilla. Hyvä treeni!

Tulevalla viikolla menee taas loppu arkiviikko työreissun merkeissä Trumpan kotimaahan, joten huominen ja tiistai täytyy yrittää hyödyntää hyville hesseliharkoilla. Maanantai palauttelevaa hölkkää ja tiistaina 2*20min hesseli VK:ta ja viikonloppuna vielä marinointi ja pitkä hesseli. Sitten on Pirkkaan tehty se, mikä tehtävissä on. Sen jälkeen alkaa polkujen tamppaaminen ja toivottavasti saisi Imaamin antennipääjuoksuiltaan houkuteltua Birgitta challengelle. Pelottaa, että onko kaveri ottanut viime viikkoina väärästä purkista magnesium -tabunsa. Kts oheinen juttu, mutta lue omalla vastuulla: pipopää pipopää.

Tähän vielä pieni takaisku rogsutiimin pääharkkojen suhteen. Hämyslavan iltis ei ole Kapulta saamani tiedon mukaan kalenterissa. Tiimin roolituksen hiominen jää nyt sitten takavuosien yhteistyön varaan ja kuluvan kauden kalibrointia emme pääse tekemään. Toisaalta, jos Kyrvis suostuisi kaahaamaan Keskisentietä eessun taas ja joku toinen pirhiläinen tulisi kartan ja kompassin kanssa meuhkaamaan reitillemme niin silläkin voisi auttavasti kalbroida noita yllättäviä tilanteita. Pitänee käynnistää yhteistyöneuvottelut.

Tällaista tällä kertaa Periksellä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti