torstai 11. kesäkuuta 2015

Jukolaa odotellen

Sunnuntaisen katastrofin jälkeen kävin vielä Lentolan iltarastit maanantaina, että edes vähän parempi jälkimaku jäisi viimeisestä suunnistusreissusta ennen Jukolaa. Lentolassa meni 7 km:n rata ihan tavanomaisesti eli ihan kaikki reitinvalinnat eivät olleet parhaita ja joitakin rasteja jouduin hieman haeskelemaan. Tämä sai nyt kelvata.

Tiistaina juoksin työmatkat.

Eilen keskiviikkona kävin lyhyehkön 45 min juoksentelua ja vaeltelua lähimetsissä. Ja taas! Kun riivin vaatteita pois saunaan mennäkseni, oli taas suunnistustrikoiden alla punkki etsimässä piilopaikkaa. Ilmeisesti ne osaavat mennä polvitaipeen ritilöistä läpi, en muuta keksi. Jokaiselta kolmelta reissulta, jolta olen saanut punkin mukaani, on GPS-reitti tallessa. Kohta alan paikantamaan tarkemmin sen kohdan, missä nuo vihulaiset lymyävät ja kyytiin hyppäävät. Miksi lie eläimeksi luullen.

Tänään juoksin töihin talvitrikoissa. Toiset hilluvat jo shortseissa ja T-paidassa.

Jukolaan on vain pari päivää. Ei ole juuri muuta tehtävissä kuin kokoilla kamppeita. Vimppojen Jukola-tiimi on hyvässä vireessä, viimestelyt tehtynä ja paidat painettuna. Lauantaina mennään paikalle, lyödään puolijoukkueteltta pystyyn ja aletaan viettämään epäilemättä hienoa Jukola-viikonloppua. Ensimmäinen tärkeä juttu on Venla-viestin seuraaminen ja etenkin yhden tiimiläisen kannustaminen aloitusosuudellaan.

Jukolassa on odotettavissa haastava maasto, sanovat sekä kisasivut, että myös kestävyysurheilu.fi:n juttu.
Varustuksessa ei sinällään ole ihmeemmin säätämistä Jukolaan. Kenginksi on valikoitunut Ice Bug Spirit OLX ja sukat ovat WOLin sukat, teippi on Leukotapea ja kompassi on Silva. Jukolassa rastimääritteet ovat painettuna karttaan, joten määritekoteloa ei tarvi niitä varten, niinpä se joutaakin MÄÄRÄYSkoteloksi, ks. kuva alla.

Raportti Jukolasta tullee viikonlopun jälkeen. Tulevan viikonlopun jälkeen roksutiimi ryhtyy varsinaiseen treeniin. Yritämme kehittää kuntoa, tekniikkaa, taktiikkaa sekä sinniä nimenomaisesti tunturimaaston 24h rogainingia varten. Suunnistusta tai pyöräilyä on varmaankin jonkin verran oheisharjoitteena, mutta varsinainen treeni on jotain aivan muuta.

Korostan kuitenkin vielä sitä seikkaa, että Periksellä ei ole mitään tekemistä tulossa olevan Jukola-viikonlopun kanssa, ei mitään! Vimppojen Jukola-tiimi on siitä huolimatta puhtaasti oman klaanin kokoonpano, ostosuunnistajia ei ole. Kokoonpano on kuitenkin salainen kunnes järjestäjät sen paljastavat. Joukkueen numero on 255.


Informoi Kapu

2 kommenttia:

  1. Sen verran on tekemistä tulevan viikonlopun kanssa, että olen jo joitakin viikkoja sitten poistanut Vimppain WhatsApp -ringistä hälyytyksen. Tulevan pyhiinvaelluksen tiimoilta keskustelun terminologia on ollut sellaisella tasolla, että pelkän hajoomistermin ymmärtämisellä en ole horinasta käsittänyt mitään. Paimiossa tuo valaistuminen lienee tapahtuvan? Palautan hälyytyksen kunhan yhdistysveljien jälkianalysointi alkaa rauhoittumaan eli realistista lienee heinäkuun puolivälin tienoo. Toinen asia mitä olen valmistellut on oma kisastudio. Talkvistin studiohan lienee tällä kertaa suljettu ja olen viritellyt sahapukkia pihalle ja koristellut sen rastilipulla. Pistän vielä illalla sadettajan suoltamaan vettä sahapukin päälle, laitan radiosta jonkun puhekanavan niin hiljaiselle että ihan saa sanoista selvää ja asetun keittiön ikkunaan tuijottamaan tuota tapahtumarikasta kilvoittelua.

    Tästä voi hätäinen vetää liian nopeita johtopäätöksiä suhtaumisestani sienestykseen ja se on luultavasti väärä tulkinta. Eli Tsemppiä ja ennen kaikkea hienoa elämystä Vimppain joukkueelle!

    Näillä sapluunoilla mukana eläen Peris

    VastaaPoista
  2. Totta kai Peris elää mukana joka solullaan. Ei ehkä aivan niin intensiivisesti kuin Hämyslavan rasteilla, mutta kuitenkin.

    Jos vielä pyydät jotakuta heittelemään pikkukiviä otsaan (kourallisina), niin saat yhdistettyä oman kisastudion elämykseen myös Hämyslavan.

    VastaaPoista