sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Birgitta Challenge neljän vesselin voimin

Tämän päivän treenireitti on jo klassikko, jonka kuvailijaksi sopisi mainiosti kirjailija ja YLE:n Tour de France –kommentaattori Jukka Pakkanen. Kuvailussa esiintyisivät mm. sanat klassikko, myyttinen ja legendaarinen. Mutta miksi vaivata JP:tä kun PJH on jo kuvannut tämän klassikon blogissaan. Tietoa reitistä löytyy myös Lempäälän Matkailun sivuilta. Meille rastien etsijöille ja löytäjille tuollainen ”pelkkä” maastojuoksu tuntikausia voisi olla tylsää ilman reitillä olevia kivoja info –tauluja, joiden avulla voi tutustua mm. Yoldia –meren saareen ja Lempäälän soihin! PJH oli ottanut huomioon tällaisenkin viriketarpeen ja esitteli näistä joitakin kuin ainakin kokenut matkaopas.

Kiitokset tosiaan tapahtuman järjestäjätaholle eli PJH:lle! Tapahtumahan on pikkaisen undergound ja hyvä olikin, ettei isommin mainostettu. Viimeistään aamulla sään nähdessään suuri yleisö olis varmaankin rynnännyt lähtöpaikalle ja ongelma olisi ollut sama kuin Suolijärven kaljakellunnassa: kuka vastaa vahingon sattuessa? Mutta hyvä näin. Juomatäydennykset olivat paikallaan ja navigointi lähes virheetöntä. Bonuksena päästiin tutustumaan MS:n uuteen innovaatioon, kännykkäkelmuun! Näytti toimivan. Sisäpiirin vinkkinä kerrottakoon, että kannattaa käydä kiireesti hamstraamassa kaupoista ElmuKelmua ainakin omiin tarpeisiin riittävästi. Kohta niiden hinta noussee pilviin kun MS ostaa valmistajat ja brändää uuden tuotteensa. Aikanaan pirkanmaalainen juoksijalegenda Eläin jo kehitti pitkälle Elmun käytön keskivartalon rasvanpolttotuotteena, mutta ilmeisesti Eläin ei saanut tuotteistettua ideaansa.

Olosuhteet tällä kerralla hieman vaativat. Sade tai tuuli ei juuri haittaa meidän touhuja, mutta se liukkaus! Etenkin alkupään pitkospuut olivat kammottavan liukkaita ja vain Gallardo vältti liukastelun, koska oli fiksuna miehenä hoksannut laittaa nastakengät. PJH veti pitkoksilla lipatkin ja hieman huono on omatuntoni, kun nimenomaisesti itse neuvoin pistämään jalkaan Speedcrossit. Nastakengät kävivät itselläkin kyllä mielessä, mutta jos pitää mennä 6h, niin minulta ei löydy sellaisia, joissa jalka viihtyisi. Taannoin lupasin välttää riskikäyttäytymistä ennen Saariselän kisaa, mutta tämä reissu meni kyllä siihen kategoriaan ilman nastoja juostuna. Birgitan reitillä on kohtalaisesti aika vaativaa polkua ja niitä sateella liukkaita pitkospuita. Lempäälän päässä ehkä jokin kattohuopafirma on sponsoroinut reittiä ja pitkospuilla on kattohuopaa liukuesteinä, toimii hyvin!

Muuten varustus oli lähes ok ja eväskin riitti. Urkkajuomatabletteja juomapussiin, pari Maximin patukkaa, pari PowerBarin geeliä ja v-makkara, yksi geeli jäi. Turhana painolastina oli S-merkkinen GPS POD. Tallennusväli oli minuutti, mutta ero maalissa kavereiden gps-matkaan oli noin 8km! Ei miellytä.

Itselleni reissu oli suhteellisen raskas. Heti alussa opin sekä pitkospuilla että kivien päällä varoskelemaan, mikä kuluttaa sekin energiaa verrattuna rentoon liitoon kivien, kantojen ja juurakoiden yli. Tämän tästä jouduin vetämään kiinni porukan ja välillä odottelivatkin. Sen sijaan Periksen kunto vaikuttaa olevan aika mainio, on treeni purrut ja hesselöinnin kehittämä kestävyyskunto alkaa jalostua juoksukunnoksi juoksutreenin myötä. Lopussa Peris otti vielä kovan kirin kelloa vastaan ja oli siinä kuitannut pari polkujuoksijaakin. Itsekin tulin perille muutaman minuutin kuluttua, mutta alle 6h. Mutta kyllä loppu oli raskas! Noissa maastoissa kun väsyy, hidastuu meno rajusti. Polut ovat lopussakin aika ”teknisiä”.

Monet oli kutsutut tämän päivän Birgitta -reissulle, useat ihan ymmärrettävästi skippasivat heti, mutta ehkä muutamat miettivät hetken lähtöä. Alla Ennen – Jälkeen –kuvapari osoittaa, että ei se niin paha ole. Kuvilla on eroa noin 6 tuntia ja 45,83km. Kuvissa esiintyvät tämänkertainen porukka eli PJH, Peris, Gallardo ja Meikä.

Ennen:


Jälkeen:



Omat viikon liikunnat ovat olleet tiistain Kesäilta noin 24km, 3 kertaa työmatkat noin 45km ja tämä Birgitta. Yhteensä noin 115km. Lisäksi lihaskuntoharjoitteena oli lievää kehon hytkyttelyä ja käsien yhteen hakkaamista Hämyvestareilla Julien Jonesin keikalla perjantai-iltana.

Raportoi Kapu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti