torstai 30. heinäkuuta 2015

Tunnelma ja ödeema tiivistyy - 3 viikkoa

Starttiin on kolme viikkoa ja pari päivää aikaa. Tunnelma alkaa tiivistymään ja samalla myös säärissä vellovat ödeemat tai mitä sitten ovatkaan. Nyt pitää mennä tarkalla tunnustelulla seuraavat pari viikkoa. Viimeinen viikko onkin pelkkää odottelua ja tankkausta, kun lähtövauhtien ollessa jo kohdillaan varsinaista herkistelyä ei kaivata yhtään lisää. Kivut eivät toistaiseksi ole haitanneet menoa muuta kuin asettamalla pientä pelotetta. Tiistaina maltoin kuunnella kaverini Säär Ödeeman varoittavaa sointia ja jätin pitkän väliin. Päätin siirtää pitkän seuraavalle päivälle veksiksi. Kävin kuitenkin koiran kanssa pienen 35min kumilangan kiristelylenkin ja siinä sai todeta samalla että ei jaloissa ihan pelkkää luukalvon kipuilua ollut. Aika väsyt olivat jalkain lihakset Birren jäljiltä, mikä oli kylläkin oletettavaa.

Eilen juoksin aamusta paukusta kiihtyvän veksin vintsan päälykäisestä neltsaan vauhdeilla matkana 14km - 1.04,37 ja verryt päälle. Ehtoosta käytiin Kapun kanssa vielä reilu tunti palauttavalla polkuhölkällä. Kapu johdatti meidät tutustumaan Kurikan vuoren huikeisiin maisemiin, jonka olemassaolo on jäänyt itseltä tähän asti huomaamatta, vaikka se tuossa aika hoodeilla kaasulinjan kupeessa sijaitsee. Palauttava toimi hyvin paitsi, että Säär Ödeema on kyllä tämän aamun veisannut parastaan tähän astisen projektin aikana. Minulla on takavuosilta plakkarissa pari rasitusmurtumaa juurikin säärien alueelta ja olen oppinut oireet tunnistamaan - aina myöhässä. Säär - Tappi kisa on 2-0. Millään ei viitsisi alkaa hesselillä tekemään korvaavia, kun vihdoinkin ja piiiitkästä aikaa juoksu on alkanut oikeasti tuntumaan mukavalta. Nyt mennään joka tapauksessa päivä kerrallaan ja sinällään kipu ei ole asettunut yhteen selvään pisteeseen eli homma on toistaiseksi gripissä eli tiimislangilla voi todeta "Säte OK".

Excelissä olisi jäljellä vielä muutama tärkeä harjoitus mm. ensi sunnuntain pitkä polkulenkki, pari veksiä 16km ja 18-20km sekä Someron 8h yöroksu. Eli pari pitkää ja pari kovempaa. Muuten tilketoimintaa eli tuntuman ylläpitoa sekalaisina lenkkeinä. Yksi lyhyempi, kuten esim vintsa-kymppä täysiä kiehtoisi kokeilla ja on italicilla excelissä, mutta ylipäätään kaikki seuraavat harkat riippuvat kisasta S.Ö. kanssa. Saariselän startissa tilanne on 2-1 ja sen maalissa aivan sama onko 2-2 vai 3-1, kunhan menee kunnialla suunnitelman mukaan ja yksi levy buranaa riittää.

Tässä vielä tunnelmapala yhdestä kesälomaretkikohteesta, jossa poikkeisin konehesselillä tiistaina. Eli rasti ruutuun joka kesäiselle pizzareissulle. Paikassa on aivan huikea tunnelma varsinkin aurinkoisena päivänä ja tietysti hyvää pizzaa.
Pizzeria Makasiini, Vesilahti
Näin tunnelmoi Peris

  

1 kommentti:

  1. Hesseli voisi olla aika viksu valinta tilapäisesti, jos ödeema oikeasti kutittelee. Se taitaa olla semmoinen vaiva, ettei parane sillä, millä on tullut. Olet tiimin kovimmassa juoksukunnossa nyt, joten varaa on passailla.

    VastaaPoista