maanantai 16. maaliskuuta 2015

Keväthuolto

Tänään kävin Hemmingin Antilla huollossa. Syynä oli tuo oikea nilkka, josta olen vikissyt koko talven. Nilkassa on vanha vaiva, joka johtuu nyrjähdyksestä kauan sitten. Lauantain Teivo Cupin verkassa nilkka oli aika jäykkä, eikä oikeaa pronaatiota tapahtunut lainkaan. Kun vaihdoin kevyet kengät ja lähdettiin menemään, tuikki nilkkaan taas ikävästi.

Ajan varasin Antille jo 3 viikkoa sitten. Osaavalle kaverille on jonoa. Nilkassa oli lukitustila sääriluun ja telaluun välissä. Kun PJH lähti tuolle anatomia-linjalle luurankotansseineen ja muineen, niin lisäänpä minäkin havainnolistavan kuvan. Eli kuvassa nuolen osoittamassa paikassa oli ns fassettilukko.

Ei ollut ensimmäinen kerta tuo tuollainen lukitustila ja Antti on avannut sitä ennenkin. Kätevästi se kävi nytkin. Nyt tarvii toivoa, että nivelen palikat pysyisivät kohdillaan. Meikäläisen oikean jalan moninaiset rasitusammat lienevät osin tuon nilkan syytä, koska kun se ei lukitustilassa osaa oikeaa pronaatiota, virheasento vääntää koko koipea ylempää erilaisiin vinkkeleihin. Kun vääriä liikeitä toistaa riittävästi, niin alkaa sattumaan.


Huoltoraportin kirjasi Kapu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti