perjantai 20. maaliskuuta 2015

Suunto Quest ja Garmin

Roksuhommissa ei ole hyväksyttyä käyttää näytöllisiä gps-laitteita. Niinpä tuli taannoin hankittua Suunnon peruskello Quest ja erillinen GPS Track POD. Niitä pystyy käyttämään yhdessä tai erikseen ja PODille tallentuu reilusti pitkäkin roksu, jos säätää tallennustiheyden harvaksi.

En meinaa päästä sinuiksi varsinkaan kellon kanssa. Ilmeisesti käyttöliittymä on tilattu alihankintana samalta nyrkkipajalta kuin pjh:n juoksumaton käyttöliittymä. Olen mm. ihmetellyt keskarin laskentaa. Järvenkierrolla se hyppii 2-3 sekkaa kerralla. Garmin toimii tässäkin asiassa loogisesti.

Tällä viikolla kello alkoi näyttää pariston loppumista osoittavaa symbolia. Vaihdoin pariston ja symboli nökötti vain näytöllä. Ja vielä uudelleen ja sama tilanne. Ja katsoin jopa manuaalista ohjeen ja tein sen mukaan. Laitoin sitten kyselyn maahantuojan tukeen. Aikanaan tuli vastaus, että ei auta kuin lähettää huoltoon. Avasin kuitenkin vielä kerran kellon. Pariston vieressä on tappimainen "jousi", jota kehotetaan varomaan. Painoin sitä kuitenkin ja laitoin kellon taas kiinni. Symboli oli hävinnyt ja asia oli kunnossa! Onkohan siinä oikeasti kuittaus, jota edes maahantuojan tuki ei tiedä...

Toinen ongelma on GPS-podin tiedonsiirto. Tämä Asus Zenbook ei tunnista PODia tai päin vastoin. Ei ole koskaan tunnistanut. Tuki kehotti päivittämään ohjelman. Olin jo ennen tuesta kysymistä tietysti päivittänyt sen puolenmiljoonaakertaa.

Vanha Garmin 405CX otetaan nyt uudelleen käyttöön, Questin kanssa värkätessä sitä on ollut ikävä. Sen akku on ihan loppu, mutta tilasin Saksasta uuden ja tinailen sitä paikalleen muutaman päivän kuluttua kunhan se postilaatikkoon tupsahtaa.

Tänään aamulla oli juoksua 8km kevyttä töihin ja illalla verkat ja 10km 4:03 keskarilla. Huomenna vain kevyt kymppi ja sunnuntaina järvinen. Taas pitäisi yrittää noin kymmenen päivän jaksolla riittävästi väsyä, että oppii jaksamaan.

Päivitteli Kapu

1 kommentti:

  1. Jatkan tätä raportointia vielä todeten, että onhan nämä Suunnot hienoja laitteita, ei siinä mitää! Vaikka tänään järvisellä kävi vielä niinkin, että GPS PODilta ei löytynyt siirrossa mitään tietoa, vaikka kellolta löytyi matka ja kilsakeskari, joka oli 2 s heikompi kuin sama lenkki Garminilla (Garmin vasemmassa ranteessa, eli järvisen ulkokaarteen puolella ja Suunto sisäkaarteen puolella). Eli ei tallentanut mitään, nyt on Roksun maailmanmestaruuskisan taltiointi vaarassa!

    Normaalisti ei juuri kiinnosta esim. kartalla perusjärvisen GPS-jälki, mutta olisin nyt mielelläni katsonut, missä Suunnon jälki olisi heittänyt kun Garminin jälki meni kartalla juuri niin kuin minäkin reitin juoksin. 2sek/km kerryttää jonkin verran eroa. Yksi mahdollisuus on, että kun PODi oli juoksutakin (jossa on muuten SUUNTO-mainoskin!) rintataskussa, niin ruho on ajoittain pimittänyt yhteyttä satelliitteihin. Tästä mahdollisuudesta lenkillä jutteli PJH.

    VastaaPoista