lauantai 18. huhtikuuta 2015

Herkistelyä

Treenimielessä on nyt Varsovan maratonia varten tehty mikä tehty. Pari tärkeää treeniä jäi puuttumaan viimeisten viikkojen valmistavista treeneistä ja jokunen treeni on tullut tehtyä löysästi. Toistaiseksi on kuitenkin tärkein tavoite pitänyt eli että olen pysynyt terveenä (kop kop). Sehän on selvää, etten olisi voinut muutenkaan tehdä maratonille valmistavaa kautta entisaikojen tehoilla, sillä mittarissa on jo kuitenkin kohtalainen lukema.

Kuluneella viikolla rimpuilin vielä kolme kertaa kevyen juoksentelun lisäksi. Maanantaina kävin iltarasteilla Sarankulmassa, missä oli tarjolla korttelisuunnistusta 1:4000 –kartalla. Pisin rata n. 6 km meni kohtalaisesti, vaikka pari reitinvalintaa olisi voinut olla parempiakin. Garmin –keskari 4:38/km. AL:n Moro –liitteen tulospalsta näytti kuitenkin nololta, kun olin listalla viimeinen! Siitä olin tyytyväinen, että otin 6/10-rastin oikein. Rastimääreen mukaan rasti oli nimittäin pensasaidan kulman sisäpuolella, joten sinne piti oikeasti kiertää. Kaikki joita rastilla näin, leimasivat kuitenkin rastia aidan läpi. Maalissa tapaamani PirHiläinen iskä (JS) oli kuitenkin opastanut jälkikasvuaan toimimaan oikein tuolla rastilla, mistä sain todistuksen myös eräältä muulta opastetuksi tulleelta. Eli omalla otoksellani suunnistussääntöjen & -etiikan noudattamisessa pisteet Pirkkala-Muut 2 – 0!

Keskiviikkona juoksin viimeisen varsinaisen kovemman treenin, TV 15km keskarilla 4:09/km. Normaalisti olen tehnyt vielä viimeisen pitkiksen tällä kohdalla eli noin 10 päivää ennen maratonia.

Parin huilipäivän jälkeen kävin tänään Viialan ympärijuoksun, koska keli vaikutti ennusteen mukaan ihan mukavalta ja halutti ulkoilla. Tämä hölkkä oli uusi tuttavuus. Keli oli lopulta aika kolea. Virallisesti mitattu 10 km reitti kierteli kyläpahasta ympäri ja oli vaihteleva, ei mitenkään nopea, asfalttia, soraa ja mutkia. Aikaa kului jopa 39.15, mikä oli lievä pettymys. Edes hieman alle 39 min ajalla saisi Race Predictorin antamaan alle 3 tunnin ennusteen kaikilla laskukaavoilla. Nyt pitää vain uskoa lähinnä Age grading –sarakkeen arvioon (2:59:10) ja edelleen siihen, että aikaisemmin olen pystynyt maratonilla ennusteet päihittämään. Lähdin Viialan kympille liian reippaasti ja vauhti oli hyytyvä. Jos olisi järkeä, olisi tämäkin kisa mennyt hieman paremmin, mutta kun ei oo.

Ensi viikon ohjelmassa on maanantaina vähähiilaripäivä ja illalla lopunkin hiilarienergian poltto pois noin 15 km reippaalla juoksulla. Tiistaista tai keskiviikosta perjantaihin pitäisi tunkea n. 600 gr/vrk hiilaria ääntä kohti. Lauantaina normiruokailut helposti sulavilla eväillä ja sunnuntaina viivalle ja toivottavasti edelleen terveenä sekä palautuneena, herkistyneenä ja kykenevänä selättämään ennusteet.

"Mielenryijystä" uusia postauksia malttamattomana muun Some-maailman kanssa odotellen, Kapu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti