lauantai 11. huhtikuuta 2015

Roksutiimi onnittelee!

Roksutiimi onnittelee kestävyysjuoksun ja järjenjuoksun erikoisseuraa RC Eemeliä uudesta Karhu-viestiennätyksestä! Periaatteessahan olimme mukana ennätyksen teossa, sillä RC Eemelin ja Vimppojen roksutiimin kesken oli voimassa ystävyys-, yhteistyö- ja avunantosopimus, mikäli Eemeleille olisi tullut jäsenkatoa. On hyvä, että eemeleitä oli riittävästi!

Paikkomaan ei siis tarvinnut lähteä, joten tiimi nautiskeli tänään tutulla järvisreitillä todella hienosta kevätkelistä. Peris malttoi säästellä koko kierroksen huomiseksi, mutta Kapu veteli viimeisen ns. kiihtyvän pitkän, siis koko kiekan 29km. Alussa juoksenneltiin n 4:50/km tahdilla ja lopussa 4:19/km. Ei olisi haitannut, vaikka olisi jaksanut vähän kireämminkin, mutta ei nyt.

Muuta mainittavaa viikon varrelta osaltani on keskiviikon ikävä 12*4min vedot 1minmin hölkkä-juoksupalautuksella. Kuten tarkoitus olikin, treeni ei ollut mukavuusalueella liikkumista. Kun vedot yrittää tehdä optimaalisella vauhdilla, niin se on aika raskas treeni. Ajattelin jälkipuoliskolla aidosti, että tätä ei tarvitse tehdä enää koskaan! Olen tullut siihen tulokseen, että tuo treeni on tarpeettoman kova siihen reseptiin, jota olen ajatellut noudattaa mahdollisille maratoneille jatkossa eli juoksennella liikaa riskeeraamatta ja kohtalaisesti.

Maanantaina illalla kävimme Teivo Cupin verryttelynä ensimmäisen 10 km maastolenkin. Salomonin Speedcross Clima Shield vaikutti hyvältä kengältä, sillä sukat eivät kastuneet kylmästä kevätvedestä. Maastossa pitää alkaa nyt juoksentelemaan ja myös kartan kanssa. Maratonin jälkeen oma seuraava välitavoite on nimittäin Jukolan viesti. Vimppojen joukkueen ilmoittautuminen on jo tehty sekä varattu telttapaikka Rivomäen juurelta Paimiosta. Suunnistusharjoitteita on tarkoitus tehdä muillakin tavoilla kuin kartan kanssa juosten. Tsaarin vinkistä yritän mm. kuivaharjoitteluna opetella nopeaa kartanlukua ja reitinsuunnittelua. Eli aina 20 sek rastivälin tutkimista kartalta, kartta sivuun ja muistista piirtäen itselle rastivälin reitti ja ”kartta” oleellisine maastomerkkeineen.

Peris on suunnitellut myös hyvin samantyyppistä treeniä omalle vastuualueelleen, mutta suunnistuskarttaa siinä ei käytetä.

Näppäili Kapu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti